Podvůdky s převodem neprovolaných minut

13. listopadu 2012
Dnes se podíváme na manipulace až podvůdky s převodem nevyčerpaných minut z paušálu. Jak si ukážeme na příkladech, i zdánlivá maličkost jakou je pořadí čerpání převedených minut může velmi výrazně ovlivnit množství služeb, které skutečně dostaneš. Volající v našich příkladech má paušál 100 minut volání.

Příklad první - kumulace 12 měsíců
V tomto příkladě dochází ke kumulování neprovolaných minut v delším časovém období, např. 12 měsíců. Operátor tak převádí i více než počet minut v paušálu a při volání v našem příkladu ti v šestém měsíci zůstává 271 minut volání.




Příklad druhý - převod jen 1 měsíc
Ve druhém příkladě je převod neprovolaných minut omezen na 1 měsíc. Převádí se tedy jen to, co v daném měsíci neprovoláš ze základního paušálu 100 minut. Vše z minulého měsíce propadá. Maximální převod v našem příkladu je tedy 100 minut. V šestém měsíců zůstává 200 minut volání.



Příklad třetí - obrácená logika
Třetí případ je nejkurióznější. Technika převodu je taková, že ve druhém měsíci čerpáš 100 minut z paušálu + 71 převedených minut. Přesně v uvedeném pořadí. Na převedené minuty tak dosáhneš pouze pokud provoláš celý svůj paušál (viz 3. měsíc) a do dalšího měsíce se pak nepřevádí nic. V šestém měsíci zůstává 111 minut volání.


Rozdíl převodu po pátém měsíci v našem příkladu je obrovský. Zatímco metodou kumulace za 5 měsíců nasbíráš 171 minut volání navíc, metodou převodu 1 měsíce to bude jen 100 minut a s obrácenou logikou ti zůstane jen 11 minut volání navíc. Překvapivé?

A teď můžeš hádat: Kterou metodu převodu neprovolaných minut uplatňuje tvůj operátor?

Tip: Zkontroluj si několik posledních faktur. Možná budeš nemile překvapený(á).


Štítky: ,
  1. Anonymní

    Vodafon nebo-li tehdy ještě Oskar to dělal dle 1.tabulky, ale pak zničeho nic(bez řádného upozornění) to začal dělat dle poslední tabulky.

  2. Anonymní

    tak např. u O2 mám 120 volných minut. Např. provolám 100 minut - zbyde 20, ale ty se nikam nepřevádějí, tudíž propadnou a další měsíc dostanu opět 120 minut. Pokud další měsíc provolám např. 130 minut, tak těch 10 minut co jsem provolal nad rámec tarifu musim doplatit.

  3. Anonymní

    Ani se nemusím koukat na žádnou fakturu. Jsem na tom přesně jako první příspěvek. Takhle jsem před lety přišel najednou o pěknou hromadu volných minut.

  4. Anonymní

    Vodafone tabulka č.3
    O2 aktuálně nevím ale u staršího tarifu jsem měl tabulku č.1

  5. Anonymní

    Presne toto dela virtualni operator 99mobil.