Další odklad aukce kmitočtů

14. června 2012
ČTÚ dnes měl zveřejnit vypořádání připomínek z veřejné konzultace podmínek aukce. Místo vypořádání se ale na webu objevila tisková zpráva oznamující posunutí termínu na konec června.

Původní termín pro vypořádání připomínek z veřejné konzultace byl jeden měsíc od uzavření veřejné konzultace, tj. 20. května 2012. Ale 10. dubna došlo k posunutí termínu pro připomínky na 11. května a tím i posunutí vypořádání připomínek na 11. června. V pondělí 11.6. však ČTK přišla se zprávou obsahující informaci od tiskového mluvčí ČTÚ Františka Maliny, že vypořádání připomínek bude zveřejněno ve čtvrtek 14.6. Údajně aby se ministerstvo průmyslu a obchodu mohlo seznámit s vypořádáním ještě před jeho zveřejněním.

Další posun termínu na konec června naznačuje, že ministerstvo má k vypořádání připomínek podstatné výhrady. A podle tiskové zprávy ČTÚ byl dnes Pavel Dvořák ministru Martinu Kubovi vypořádání připomínek osobně vysvětlovat.

Na základě veřejných vystoupení ministra Kuby můžeme doufat, že ministerstvo tlačí na přitvrzení výsledných podmínek aukce ve prospěch zvýšení konkurence na trhu mobilního volání.
Štítky: