Reakce na názorový veletoč ČTÚ

8. prosince 2011
Názorového veletoče ČTÚ ve věci hodnocení konkurence na mobilním trhu si všímá Aleš Pospíšil. Ve článku ČTÚ: „Trh selhal, regulace je třeba“ si nebere servítky a je třeba říci, že ČTÚ vedený Pavlem Dvořákem si to zcela zaslouží.

Snad jen citace z dokumentu ČTÚ: Na základě poznání, že na určitém segmentu trhu dochází nebo může docházet k negativnímu vývoji hospodářské soutěže, je Úřad v souladu s § 52 odst. 2 Zákona oprávněn vymezit další relevantní trhy, na nichž lze uplatnit regulaci ex ante. by si zasloužila doplnění. Byl to ČTÚ s Pavlem Dvořákem v čele, který v roce 2006 zcela bezdůvodně zrušil regulační trh, který se nyní chystá znovu definovat a regulovat.


Petra Jůzlová v nadpise Levnější volání? Už příští rok. Přibudou noví operátoři hýří optimismem. Proč? Protože nic není jisté, ČTÚ umí kličkovat mezi paragrafy a slovíčky jako každý úřad. Všímá si ale změny chování operátorů a jejich nového optimismu ve vyjednáváních se zájemci o provozování virtuálního operátora.

Co myslíš, bude rok 2012 skutečně rokem změny k lepšímu?
Štítky: ,
  1. Politikům kteří to zadrbali půjde o nějaký ten bodík sympatie nasrané veřejnosti až zase před volbami. Do té doby to typuji na jejich ojedinělé výkřiky do tmy. I když stále hlasitějších tak stále bez výsledku.