Vánoční nabídky: vypínací protesty fungují!

2. listopadu 2011
Vánoční nabídku O2 jsme už hodnotili. Nabídka T-Mobile za komentář nestojí,  T-Mobile jako jediný pokračuje v trapnostech předchozích let. Jako poslední představil svou vánoční nabídku Vodafone.



Neomezené volání za 1.490 Kč
Přesněji neomezené volání, neomezené SMS a 600 MB dat k tomu za 1.490 Kč je značný posun správným směrem. Ano, například u Lucemburského Tango (se kterým Vodafone spolupracuje) je totéž za 950 Kč, takže rezervy tady ještě jsou. Ale s ohledem na předchozí cenu stejného balíčku i s ohledem na ceny ostatních operátorů je to krok hodný pochvaly.

Nabízí se ale otázka, jak na takovou cenu zareagují zákazníci. Vodafone ukazuje, že to za lepší cenu jde, a zcela tím znemožnil svoji předchozí reklamní kampaň na Společné tarify pro rodinu, kde zákazníci za 1.750 Kč dostanou směšných 500 min volání a cenu 3,50 Kč za minutu. Nikoho by asi nepřekvapilo, kdyby se cítili podvedeni a na Vodafone zanevřeli.


Předplacenka za 3,50 Kč/min
V nabídce se objevuje i předplacenka s cenou 3,50 Kč za minutu volání a 1,50 Kč za SMS. Podmínkou výhodnějších cen je dobití 300 Kč každý měsíc. Vodafone tak kopíruje vánoční nabídku O2, jen s podmínkou vyššího měsíčního dobití.

Za pozornost rozhodně stojí, jak pěkně se nám operátoři seřadili do jednoho šiku. Cenu 3,50/1,50 Kč na předplacence už mají všichni. Ve vánoční akci O2 s 200 Kč dobitím, Vodafone s 300 Kč dobitím a T-Mobile již nějaký čas, byť s omezením na 5 vybraných čísel. Že by kartelová dohoda? Třeba na půdě Asociace provozovatelů mobilních sítí?


Vánoční nabídky: vypínací protesty fungují!
Za přečtení stojí článek Terezy Meravé na mobil.cz - Operátoři zlevňují, začínají bojovat cenami. Přichází revoluce? Po předlouhé době to letos není nuda. I díky vám všem, kteří jste se připojili k vypínacím protestům.

Pokud ale nechceme, aby lepší ceny po vánocích zmizely, je třeba vytrvat a dál tlačit. Přidat se můžeš hned:
17.11. protestujeme proti předraženému volání !!!
Štítky: